Wednesday, July 24, 2024
HomeРегионДупницаТанчо Калпаков се сбогува с Марек

Танчо Калпаков се сбогува с Марек

Емблематичният треньор: Феновете от „Бончук“ завинаги остават в сърцето ми

Емблематичният треньор, с когото Марек записа едни от най-славните страници в историята си – Танчо Калпаков, се разделя с клуба.

В сряда наставникът е уведомил ръководството на клуба за своето решение.

“През последните две години направихме хубави неща в Марек. Усещам, че като си тръгвам сега, ще запазя в себе си тези приятни моменти и уважението, с което ме даряват от хората. Разделих се коректно с ръководството. Благодарен съм му, също и на хората от общината, както и на човека, който ме доведе в Марек – Цветан Видински. Тези хора бяха коректни – изпълниха обещанията си. Сбогувах се поотделно с всеки от футболистите. В сърцето ми завинаги ще останат феновете на Марек. Много съм им благодарен. Винаги съм усещал безрезервната им подкрепа. Без нея, резултатите ни нямаше да са толкова добри. Искам феновете да знаят, че не напускам Марек, заради оферта от друг отбор. Надявам се да ме запомнят с добро, заради хубавите неща, които направихме през последните две години”, коментира Калпаков пред Sportal.

Новината бе потвърдена и на официалната фен страница Марек Завинаги в една от социалните мрежи.

“Факт, Танчо Калпаков си тръгва от Марек. В проведена среща с ръководството на тима вчера, Калпаков е заявил, че си тръгва с добри чувства от Дупница и с уважението, което е получил в Марек. Ръководството на Марек благодари на Калпаков за свършеното до тук и остава с искрени чувства и уважение към треньора, който води тима през последните две години.

БЛАГОДАРИМ ТИ, ТРЕНЕР!!!!”, написаха на страницата.

„Аз исках да остана в историята на Марек, като се класираме за елита“ – бяха думите на Калпаков след загубения бараж за място в ефбет Лига с Ботев (Враца).

Още тогава Танчо Калпаков обяви, че има решение за себе си дали ще продължи да води отбора и през новия сезон във Втора лига, но първо ще говори с ръководството. Той призна, че е много разочарован и заради футболистите, които са дали всичко от себе си, но не знае колко от тях ще останат в клуба.

В състояла се във вторник вечерта среща с клубното ръководство, Калпаков е съобщил за раздялата си с Марек. Това потвърди и ресорният зам.- кмет на община Дупница Бойко Христов.

„Искахме да проведем разговор с досегашния старши треньор на мъжкия отбор Танчо Калпаков за бъдещето на тима. Изненадващо именно по негова инициатива той изрази желание да напусне отбора. Това вече е факт. Занапред Калпаков няма да води отбора на Марек. Благодарим му за свършеното до тук и оставаме с искрени чувства и уважение към треньора, който води тима през последните две години успешно. В момента търсим усилено нов старши треньор. След като има яснота по въпроса ще уведомим незабавно медиите“, каза Христов.

49-годишният футболен специалист от Панагюрище Танчо Калпаков оглави отбора на Дупница през юни 2022 г.

През май 2023 г. Марек се завърна от Югозападна Трета лига – в професионалния футбол.

Много бързо отборът на Дупница се превърна в сензацията на Втора лига и един от претендентите за елита.

След драматичен мач-бараж във Враца на 30 май, където Марек показа качества на първодивизионен отбор, момчетата на Танчо Калпаков отстъпиха на Ботев след дузпи. Дупничани изпратиха сезон 2023/2024 във Втора лига с 3-то място и бронзови отличия.

Самият Калпаков е любимец на феновете от „Бончук“.

Междувременно изтече информация, че двама от досегашните футболисти от мъжкия отбор на Марек – Боян Стойнев и Димитър Илиев, също са прекратили договорите си по взаимно съгласие и за в бъдеще ще подсилят мъжкия отбор на ФК Кюстендил.

Екип ВЯРА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular