Таня Иванова от Трекляно: ГЕРБ остави държавата стабилна, дано новите управляващи не я разклатят

 

Д-р Ибришимов от Дупница: Кабинетът е балансиран, безвремието в политическия живот не е добре за бизнеса

18-02-02petar-petrov
Петър Петров
18-02-02-ivan-ibri6imov-jpeg
Иван Ибришимов
18-02-02-ivan-karaka6ki
Иван Каракашки
Digimax A50 / KENOX Q2
Таня Иванова

ГЕРБ оставя стабилна държавата, дано новите управляващи за краткия си престой да не подкопаят тази стабилност, заяви общинската лидерка на ГЕРБ в Трекляно Таня Иванова в коментар за служебния кабинет на новия президент Румен Радев.

Като балансиран пък определи това правителство дупнишкият депутат д-р Иван Ибришимов. „Според мен този кабинет трябва да организира едни честно проведени избори и да осъществи плавния преход към друго правителство“, каза още д-р Ибришимов. На въпроса дали отново ще се изпадне в безвремие, довчерашният народен представител призна, че в такива периоди държавната машина действа мудно и това не е добре за бизнеса. Номинираният за народен представител Иван Каракашки от Кюстендил също очаква съставът на този кабинет да организира справедливи парламентарни избори. „Лично аз имам някои претенции към министрите, не искам да казвам кои. В състава държавният глава е сложил представители на повече партии, така че да удовлетвори интересите на по-голямата аудитория“, уклончиво коментира Каракашки.

„Не се оправдаха очакванията ми, че новият президент Румен Радев ще бъде проруски ориентиран. Доказателство за това са и назначените министри на отбраната и външните работи, те са ориентирани към НАТО. Този служебен кабинет, освен че трябва да осигури провеждането на честни парламентарни избори, трябва да се погрижи и България да влезе в еврозоната. Крайно време е да се предприеме тази стъпка, тъй като страната ни вече 10 години е пълноправен член на Европейския съюз. Поглеждайки имената на министрите, те всички са капацитети в своята област, не са случайни хора, грамотни, а визитката им показва, че всеки един от тях знае по два езика. Президентът Румен Радев е поканил членове на почти всички партии, така че да има баланс“, коментира народният представител от БДЦ Петър Петров.