Театрална фиеста на 7 сцени завладя Перник! Сред атракциите – магьосници, марионетки, огнено шоу…

Емоции, забавление и детски смях съпътстваха откриването на детско-юношеския Международен фестивал „Арлекин“ в Перник. Началото бе поставено с атрактивно театрално-музикално шоу под наслов „Магьосникът и феите на танца“, чиято постановка е дело на Пламен Ганов. Централният площад “Кракра” бързо се изпълни с публика, която съпреживя пъстрия спектакъл и стана активен участник в него, а след това с притаен дъх изгледа и първата постановка – атрактивното огнено шоу, наречено „Огнесъздаденият Дионисий“ на ТГ “Темп” от град Враца, с режисьор Георги Врабчев.

„Изключително съм горд с работата на колегите от Обединения детски комплекс, които изкараха фестивала от залата, за да покажат най-великото изкуство на повече хора, защото тази година той ще се проведе не на една, а на седем сцени. „Арлекин“ е прекрасна среща на младите и талантливи актьори на Перник, страната и чужбина!“. С тези думи зам.-кметът Стефан Кръстев откри театралната фиеста.

Фестивалът продължава на седемте сцени. В поредния ден на фестивала магията на куклите очарова десетки деца. Дървените марионетки на Елфира Синсерус оживяха и чрез танц на емоции омагьосаха публиката.

Постановките продължават до 12 юни на открито и закрито, на сценичните пространства на Лятното кино, Парка на предизвикателствата, Театралния салон на ОДК, „Сцена градски парк“ и сцената на ДТ „Боян Дановски“.

Творби на Уилям Шекспир, Чехов, Джани Родари, Недялко Йорданов, Станислав Стратиев, Стефан Цанев, Лука Донинели и други знаменити автори ще заблестят с пълно очарование чрез играта на талантливите актьори, дошли в Перник, за да го дарят с това богатство.

За 4 дни градът ни ще се превърне в огромна театрална сцена за малки и големи.