Заплатите на полицаите бяха повишени по предложение на ГЕРБ-СДС, бившият министър няма никакви заслуги

Вече бившият министър на вътрешните работи за “довиждане” се опита да си припише постижение, за което не само няма никаква заслуга, но дори бе против – заедно с подкрепящото го мнозинство. А именно – повишаването на възнагражденията на служителите в МВР с близо 20% при актуализацията на Държавния бюджет.
Такива средства не само не бяха предвидени в проекта, внесен от Министерски съвет, но дори и при гласуването в бюджетната комисия на Народното събрание, в която аргументирах нашето предложение, представителите на управляващата коалиция бяха “против” с 11 гласа – стенограмите са публично достъпни на сайта на Парламента.
Заплатите на полицаите бяха повишени по предложение на опозицията и с гласовете на опозицията и бившите коалиционни партньори на управляващите. Достойното възнаграждение на служителите на МВР бе кауза, зад която стоим още от първия ден на 47 Народно събрание и съм удовлетворен, че тя бе успешно реализирана.
Затова, когато някой се опитва да прокара една лъжа в публичното пространство – дори и тя да му е за последно, се чувствам длъжен да реагирам. Истината ще ни направи свободни!