Топ огнеборецът Георги Пармаков стана експерт в ЮЗДП

Дългогодишният ръководител на РСПБЗН-Благоевград инж. Георги Пармаков стана експерт в Югозападното държавно предприятие.

От ЮЗДП информираха в понеделник, че е потушен пожарът над село Елешница, Разложко. В борбата с огъня активно участие взеха служители на ЮЗДП, под ръководството на инж. Василий Маринковски, със съдействието и професионалната подкрепа на инж. Георги Пармаков, главен експерт „ППТ и безопасност“ в ЮЗДП. Инж. Пармаков е познат на обществеността като дългогодишен ръководител на РСПБЗН.  В гасенето на последния пожар участваха над 70 горски служители от 7 горски и ловни стопанства, както и пожарникари и планински спасители.

Наближава пожароопасният сезон. Превенцията е от изключителна важност и в тази връзка ЮЗДП стартира кампания за информиране на населението за рисковете, които крие нерегламентираното палене на стърнища, почистването на земеделските площи, паленето на огън извън регламентираните места. Промените в климата и природните аномалии все по-често ни изправят пред предизвикателства, а от нас зависи да запазим природата такава, каквато всички искаме да я виждаме и да и се наслаждаваме, посочват още от ЮЗДП.