Трима влязоха в чуждо жилище през терасата и пребиха с пръти майка и дъщеря за 30 лв.

poboi-jena

И тримата биячи са рецидивисти с множество регистрации и присъди

Трима мъже на възраст 17, 21 и 25 години бяха задържани за жесток побой и грабеж на 30 лева от 80-годишна жена и дъщеря й, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко след 23 часа на 3 януари в шуменската полиция бил получен сигнал за грабеж от частен дом в града.

Пристигналите на адреса полицейски екипи изяснили, че минути преди това трима мъже проникнали в жилището на 80-годишна жена през вратата на терасата. В този момент в апартамента били възрастната жена, дъщеря й и двете й внучки.

След като изгасили осветлението, тримата мъже нападнали и били с дървени пръти 80-годишната стопанка и дъщеря й, ритали ги, взели мобилен телефон и накити на стойност около 30 лева и избягали.

Двете жени били откарани в болница и след оказана им помощ са освободени за домашно лечение.

Няколко часа по-късно криминалистите задържали 21-годишен младеж от Шумен, който е криминално проявен и осъждан 9 пъти за кражби. Малко след това в полицейския капан попаднал и 17- годишен шуменец, криминално проявен за кражби.

Тази сутрин е арестуван и третият бияч – 25-годишен мъж от село Вехтово, който е криминално проявен за кражби, опит за въоръжен грабеж и притежание на наркотици. Осъждан е ефективно четири пъти. Намерен и иззет е откраднатият от жените мобилен телефон.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен, единият от задържаните – 21-годишният С.М е привлечен като обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъплението продължава.