Трима от актуалните световни шампиони от Кортина д’Ампецо (Ит) ще участват тази седмица в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско.

Сред потвърдилите участие 61 алпийци от 19 държави са Матьо Февр (Фр) – световен шампион в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом, Марко Шварц (Ав) – световен шампион в комбинацията и бронзов в гигантския слалом, и Фабиан Уилкенс Солхейм (Нор) – световен шампион в отборната надпревара.

От алпийците, спечелили медали в Кортина, в Банско ще са Алекси Пентюро (Фр) (бронз Супер-Г, сребро алпийска комбинация), Лоик Меяр (Швейц) (бронз паралелен гигантски слалом и алпийска комбинация), Лука де Алипрандини (Ит) (сребро гигантски слалом), Филип Зубчич (Хърв) (сребро паралелен гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен (Нор) (бронз слалом). Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина в Банско. Пентюро е лидер в момента в класирането за голямата Световна купа с 924 т., както и в подреждането за гигантски слалом с 440 и за паралелен гигантски слалом със 100 т.

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-то място в гигантския слалом.

И двата старта в събота и неделя са от 11 часа и 14 часа.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here