Трима се впускат в битката за шеф на ВиК – Благоевград

Трима са кандидатите, които ще се борят за шефското място във “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград. Те са допуснати до втория етап на конкурса, обявен от „Български ВиК Холдинг“. Област Благоевград е една от четирите в страната, в които няма консолидация във ВиК сектора.

За директорското място на държавния ВиК оператор ще се борят компютърният специалист Мартин Петров, който от половин година е временно изпълняващ длъжността и двама бивши управители на водния оператор- икономистът Валери Миков и  Росица Димитрова – строителен инженер със специалност “ВиК мрежи и съоръжения” и инженер-химик.

Тримата кандидати трябва да представят своите концепции за развитие на дружеството до последния работен ден от месец март, което е 28-ти. Те трябва да предложат тригодишна програма за развитието на водния оператор.

Очаква се следващия месец да стане ясно кой ще оглави ВиК – Благоевград, като най-важната задача пред новия управител ще бъде консолидацията на всички 14 общини в областта, в три от които ВиК дружествата са общински. Изискването за получаване на европейски средства за водната инфраструктура е на територията на една област да има един воден оператор.