Три титли, 2 сребърни и 6 бронзови медала за КА “Самоков” след държавното първенство по спортна аеробика на Боровец

Самоковските грации бяха неудържими на тепиха в най-стария ни зимен ски център.

Впечатляващо се представиха представителите на клуб “Самоков” на 29-ото държавно първенство по спортна аеробика за мъже и жени и 21-вото държавно първенство за деца, юноши и девойки в Боровец. Домакините спечелиха общо 3 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала.

Шампиони станаха Анита Гаврилова и Надя Паунова при жените, групата на 15-17-годишните със Стела Йорданова, Светлина Велинова и Симона Благоева, както и Стела Йорданова и Светлина Велинова.

Със сребро се окичиха Анита Гаврилова и Ангел Казаков при най-големите и Светлина Велинова при 15-17-годишните, където с най-добър резултат на квалификациите беше Стела Йорданова, но поради прилошаване на финала се размина със златото в индивидуалната категория. Все пак титлата остана в Самоков, като нейна притежателка стана състезаващата се за “Мегаспорт” самоковка Симона Благоева.

Бронзови отличия пък заслужиха Надя Паунова при жените, Ангел Казаков при мъжете, тройката с участието на Весела Вукова при 15-17-годишните, тройката на Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова при 12-14-годишните, Никол Драгонова в групата от 9 до 11 г. и Виктория Крушарска при 7-8-годишните.

Треньорката Дияна Аврамова изрази удовлетворение от резултатите, още повече че самоковският тим беше без представител в съдийската комисия.

Следващата изява, в която ще участват грациите на клуб “Самоков”, е между 24 и 28 май – силния международен турнир в Португалия, както и в състезанието за Световната купа, а в началото на следващия месец представителките на рилския град ще вземат участие и в надпревара в Лондон.