Турският ТИР убиец летял със 100 км/ч преди сблъсъка с автобус в Монтанско, студентка от Белоградчик е загинала, 8 са ранените

Загиналото момиче е било затиснато от преобърнатия автобус

21-годишна студентка е загиналата при тежката катастрофа между ТИР и автобус на пътя София-Видин. Камионът убиец пък се е движил със 100 км/ч.

Инцидентът стана вчера край монтанското село Смоляновци. Заради несъобразената скорост ТИР-ът с турска регистрация е поднесъл на мокър участък и е станал неуправляем. След това се е ударил в идващия насреща автобус на фирма “Монтана АТ”, движещ се по линията София-Видин. При удара автобусът е излязъл от пътя и е паднал от 2 метра в дере край пътя.

21-годишна студентка във Великотърновския университет е загинала на място при катастрофата, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Момичето е изхвърчало през прозореца на автобуса след сблъсъка, след което е било затиснато от преобърнатото возило.

Загиналото момиче е от Белоградчик, съобщи кметът на града Борис Николов. По думите му, още 7-8 души от пострадалите са от Белоградчик.

12 души са пострадали и са транспортирани в болницата в Монтана. Сред тях е имало бременна в осмия месец жена, която е родила по спешност със секцио. Новороденото е момченце, което заради преждевременното раждане е на апаратно дишане. Състоянието на майката е стабилизирано.

От ранените, осем души остават на лечение в болницата, съобщиха от

МБАЛ “Д-р Стамен Илиев”. Петима от тях са настанени в хирургията, а състоянието на трима е тежко.

Началникът на хирургията д-р Красимир Каменов каза пред bTV, че сред ранените има такива с гръдни травми, черепно-мозъчни травми и други сериозни контузии.

От Пътна полиция в Монтана потвърдиха, че ТИР-ът се е движил с превишена скорост. При ограничение в участъка от 60 км/ч., шофьорът на ТИР-а е карал със 100 км/ч. Образувано е досъдебно производство и е назначена автотехническа експертиза. Шофьорът на тежкотоварния камион, който е турски гражданин, е задържан за 24 часа.

Обърнатият автобус е изтеглен с кран през нощта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътят е разчистен и в 4 часа тази сутрин движението в участъка е възстановено.