Убийцата от ”Хиподрума” страдала от биполярно разстройство и шизофрения и била в психиатрия през март

 

Убийството е извършено в блок 24 в столичния жк ”Хиподрума”

32-годишната жена, убила своя съседка тази нощ в София, страда от биполярно разстройство и шизофрения. Тя е поставена под пълно запрещение. Това съобщи на брифинг пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Сигналът за убийството бе подаден тази сутрин около 4 часа в полицията. Трупът на 53-годишната столичанка, с видими следи от насилие, бе намерен пред блок 24 в столичния жк “Хиподрума”.

Веднага на място са изпратени полицейски екипи, които заварили край тялото на убитата, 32-годишната жена във видимо неадекватно състояние и мъж, който подал сигнала на тел. 112.

Двамата, както и съпругът на 32-годишната и техен наемател, са задържани отведени в Шесто РПУ, където все още текат разпити, допълни комисар Иванов.

“Задържаната жена е с психични отклонения. Тя страда от биполярно разстройство и шизофрения, като е поставена под пълно запрещение”, обясни директорът на столичната полиция. По думите му, за последно тя е била хоспитализирана в психиатричната клиника на Александровска болница в София през март тази година.

Към момента младата жена не дава смислени обяснения, допълни Ивайло Иванов.

Разследването по случая продължава.