Monday, July 15, 2024
HomeКриминалниУбитият в Слънчев бряг Цветелин намушкан в сърцето с 21-сантиметров нож

Убитият в Слънчев бряг Цветелин намушкан в сърцето с 21-сантиметров нож

  • Кюстендилецът издъхна в линейката на път за болницата

  • Оставиха в ареста извършителя Хр. Димитров

По искане на Окръжна прокуратура в Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 38-годишния Христо Димитров, обвинен в убийството на 31-годишния бивш футболист от Кюстендил Цветелин Якимов.

Жестокото престъпление стана на 5 юли вечерта в курортен комплекс Слънчев бряг. След спор между двамата мъже, прераснал в сбиване, 38-годишният Христо извадил нож и го забил в гърдите на Цветелин. 31-годишният кюстендилец издъхнал в линейката на път за болницата.

Според свидетели убиецът и жертвата са работили на съседни павилиони в курорта, а враждата им за жена е ескалирала през последните дни. Тя също е работила в близост.

До момента са разпитани над 15 очевидци. Предстои да се извърши техническа експертиза на предоставените видеозаписи по делото. Това обясни в съдебната зала наблюдаващия прокурор Ангел Георгиев. По думите му исканата от  държавното обвинение мярка „задържане под стража“ е основателна, защото обвиняемият е криминално проявен.

„Става дума за брутално убийство с нож, директно в сърцето. Трябва само да получим заключенията по назначените експертизи и делото ще бъде внесено в съда. Обвинението е за умишлено убийство. Мотивът е житейско-битов – заради жена. Действие от ревност, несподеляне. Доста голям е ножът – 21 сантиметра. Носил го ев джоба си. Неговите обяснения са, че същия ден си го е закупил и си го е сложил в джоба”, каза в кулоарите на съда прокурор Георгиев.

Преди убийството е имало размяна на реплики, както и провокации от двете страна – и от жертвата и от извършителя, каза служебният защитник на подсъдимия адвокат Георги Георгиев. “Мотивът е любовни отношения с някакво момиче, която прераства в ревност. Момичето е имало приятел първия, вторият също ѝ е бил приятел. Не е умишлено, той е нямал въобще намерение да го убива , а просто да го сплаши”, категоричен е Георгиев.

Той посочи, че подсъдимият сам се е предал след извършеното престъпление. Не се е  укривал. Посочил е и къде е оръжието, с което е нанесъл фаталния удар върху жертвата.

В съдебната зала Христо Димитров посочи, че иска да остане в ареста. Не пожела да се защити и оправдае за постъпката си.

За извършеното престъпление е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Бившият футболист Цветелин Якимов е убитият с нож кюстендилец в Слънчев бряг

Снимки: БНР

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular