Елза Величкова

Предстои увеличение на заплатите на кметовете в община Бобов дол с 20%, става ясно от докладна записка до местния парламент. Предложението касае основните месечни възнаграждения на кмета на общината и на кметовете на кметствата Мламолово и Големо село, чиито трудови възнаграждения съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация се определят от Общинския съвет. Ако общинските съветници приемат докладната записка, със задна дата – от 1 януари, кметът на Бобов дол Елза Величкова ще получава 3120 лева, кметът на Мламолово Милчо Михайлов – 1140 лева, а кметът на Големо село Васил Васев – 1032 лева.

Предложението е направено на база анализ на разходната част на делегираните от държавата дейности. Мотивирано е с приетото в тазгодишния републикански бюджет увеличение на средствата за делегираната от държавата дейност „Общинска администрация“, в това число и средства за заплати и съответните осигурителни вноски от работодател за кметове и кметски наместници в община Бобов дол, където в сравнение с предходната година стандартът е със завишение от 20,5%, става ясно от докладната.

Общинските съветници ще вземат решение по докладната на заседанието си на 25 февруари.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. ЗАЩО?
    Засрами се Величкова.
    Не заслужаваш увеличение на заплата, а да се махнеш от кметския стол

  2. Ашколсун, както казват братята турци! За Милчо и Васко нямам нищо против, обаче величкова не се засрами! То бива лакомия, бива алчност, ама такова чудо като нейното не е познато по нашите земи! Засрами се, величкова и вземи свърши нещо за тая община!
    Забележка: не е правописна грешка изписването с малка буква фамилията на кметицата.

Comments are closed.