Удавеният Ники от Струмяни скочил в язовира след топка – подарък от баща му

От община Струмяни вземат мерки водоемът да бъде ограден

Топката, заради която 8-годишният Николай се удави в язовира край Струмяни, му била подарък от баща му. Ден преди Николай да потъне в язовира той идвал в Благоевград, за да се види с татко си, а той му купил маратонки и топка, за да си играе.

Николай живеел с майка си, 24-годишна жена, и още 4-имата си братя и сестри в Струмяни, имал и пастрок. Върнал са в Струмяни много щастлив, на всички се похвалил, че има нова топка, това разказала майката при разговорите със социални работници и полиция. В деня на смъртта му взел другарчетата си, кучето, за да го разходят и да поритат новата топка. Тъкмо започнали да играят, топката паднала в язовира, твърди местен сайт. Без да мисли, Николай слязъл по наклонената стена във водоема, но се подхлъзнал и паднал. Въпреки опитите на едно от децата, подавайки му каишката на кучето да го извади, Николай потънал.

Трагедията разтърси региона преди няколко дни. Телцето на Николай бе извадено от водолази, дошли специално от столицата. Писъците на баща му раздираха сърцата на всички, които бяха на мястото на трагедията. От община Струмяни вземат мерки водоемът да бъде ограден.