Ужасите в Самоковско продължават! Израелци изхвърлиха труп в движение край Шипочан

 

Слухове свързват убийството на израелеца с дрога или трафик на хора, през цялата нощ с униформените е бил и кметът на село Гуцал Иван Борисов

 

33-04-01Второ убийство за два дни потресе Самоков. Около 18,25 часа в РУ – Самоков постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние в землището на село Гуцал и за джип, изоставен на черен път на около 500 метра от него. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които са констатирали смъртта на мъжа. При първоначалния оглед по тялото и главата на 26- годишния израелски гражданин са открити следи от охлузвания и кръвонасядания. От първоначално проведените оперативно- издирвателни действия е установено, че от мястото, където е открито тялото, са се оттеглили двама мъже, които впоследствие са се укрили в гориста местност.

В резултат на проведените светкавични заградителни действия на около 2 км от местопроизшествието са задържани двама израелски граждани, отведени в РУ-Самоков за изясняване на случая и провеждане на допълнителни процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК. В хода на разследването не са потвърдени първоначалните данни, че свидетели на случилото се са двама горски служители. Действията по разследването продължават под надзора на Софийската окръжна прокуратура.

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов коментира, че криминогенната обстановка в последното денонощие е много тежка. Извършителите на убийството край Самоков опитали да избягат и оказали съпротива на служителите на реда. Това ги принудило да използват физическа сила. И убитият, и извършителите са чужди граждани. Те са влезли в страната 48 часа преди престъплението. Предстои по дипломатически ред да се уведоми посолството на страната, чиито граждани са те. Информацията е, че са се познавали. Мотивите се изясняват, а версиите ще бъдат оповестени от прокуратурата, уточни Узунов. До утре съдебномедицинска експертиза ще установи причините, довели до смъртта на убития. Неофициално научихме, че през цялата нощ с униформените и останалите, работещи по убийството, е бил и кметът на село Гуцал Иван Борисов, защото убийството е станало в близост до населеното място. Според непотвърдена информация двамата израелци се опитали да скрият трупа на около 300 метра от вратите на някогашната гуцалска вишка. Според слухове в Самоков убийството е свързано или с дрога, или с трафик на хора.