Sunday, July 14, 2024
HomeРегионРазлогУченици засадиха 43 чинара в Разлог

Ученици засадиха 43 чинара в Разлог

Със засаждане на 43 чинара от ученици от 5 училища, стартира кампанията на Община Разлог – “Сто ученици засаждат Сто млади дръвчета”.

В кампанията за облагородяване на градската среда от младото поколение, се включиха десетки ученици от 5 до 12 клас от Основно училище “Никола Парапунов”, Средно училище “Братя Каназиреви”, Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, Професионална гимназия по транспорт и Разложка професионална гимназия “Никола Стойчев”.

С помощта на ландшафтни еколози и експерти от Община Разлог, младежите засадиха 43 млади чинара на улица “Христо Ботев”, като на всеки един от тях поставиха табела със собственоръчно изписаните си имена.

Кампанията “Сто ученици засаждат Сто млади дръвчета” е част от дейностите на Община Разлог за предоставяне на “Безопасна и здрава среда”. Чрез присъединяване на младото поколение към облагородяване на градската среда, организаторите отправят послание към всички участници: “Младите дръвчета да растат с грижата на младото поколение на община Разлог”.

Кампанията ще продължи и през следващите седмици, на територията на град Разлог.

RELATED ARTICLES

Most Popular