Със събраните средства ще бъдат закупени храна и ученически пособия на деца в нужда

Деца изработиха над 400 картички за благотворителната кампания “Топлина за Коледа”, която се провежда в пернишкото кметство “Църква”. Това съобщи доброволецът Гергана Христова.

„С много любов и талант картичките бяха изработени от децата на кв. “Църква”, както и с благородната съпричастност на група ученички от 8-и и 12-и клас на 6-о СУ “Св. св. Кирил и Методий”, допълни кметът на пернишкия квартал Радослав Динев.

Детските творби са изложени на първия етаж на кметството в кв. “Църква”. Те могат да бъдат закупени оттам и още от три места в района срещу 2 лв. Парите се оставят в специално монтирани “Кутии на добротата”.
Със събраните средства ще бъдат закупени хранителни пакети, играчки и ученически пособия на деца в затруднено материално положение. Подаръците на момичета и момчета от социално слаби семейства ще донесе Дядо Коледа на 22 декември.
Това е първата подобна кампания, която се организира в кметство “Църква”. “Тази Коледа е различна, повече от всякога оценяваме човешкия живот. Очакваме инициативата да е добро начало на повече такива начинания”, споделиха организаторите.