За втора поредна година ученици от СУ „Св.Св.Кирил и Методий” – град Симитли, се насладиха на емоционално морско приключение. Училището кандидатства по Националната програма „Отново заедно” и предостави на 38 ученици възможността да се насладят на шестдневно летуване в Китен.
Летуването протече по предварително подготвена програма, която освен плажуването на морския бряг, включваше и поредица от тематични занимания, екскурзия до тракийското светилище Бегликташ и луди забавления в аквапарка.

 


По време на морското приключение учениците получиха редица предизвикателства: разучаване на танца кизомба, участие в плажна гимнастика, конкурс за най-атрактивна снимка и др. На последното тематично занимание всеки от тях прие задачата да напише накратко за най-запомнящия се момент от летуването, за да създадем заедно „кутията на спомените”. Всички откликнаха много ентусиазирано и поставиха своите „спомени” в кутията.
Когато всички поеха по пътя към дома, забавленията продължиха. Учениците участваха в импровизирана викторина, смяха се на колекцията от речеви бисери, които успяхме да съберем през тези дни. След това получиха „оценка” за своето представяне чрез различни номинации. Единодушно беше определен и най-атрактивният участник в ученическото пътуване.


Емоциите кулминираха, когато беше отворена „кутията на спомените”. Смях, вълнение и настроение предизвикаха малките листчета, събрали 38 морски истории. А за финал Ивана от 10.клас прочете своето есе: „Едно незабравимо морско приключение”, с което заслужено получи овациите на всички ни.