Фенове на Vespa си дават голяма лятна среща в Банско

Ярко слънце, синьо небе и хоризонт – трите фактора напълно достатъчни за всеки собственик на двуколесно превозно средство, за да се отправи на път, а добре известно е, че човекът е човек, когато е на път. С наближаването на месец за собствениците и любителите на легендарната „Веспа” (Vespa) вълнението нараства, защото идва ред на новото издание на BULVESPA DAYS 2022, което ще се проведе в Банско. „Булвеспа дни 2022” ще се проведе от 22 до 24 юли и ще събере на поляните под връх Тодорка стотици модели на марката – не само от България, а и пътешественици от съседните Балкански страни и по-далечни дестинации.

„За втори път Веспа клуб България организира „Булвеспа дни”. Този път сме избрали планинския курорт град Банско, намиращ се в подножието на величествената Пирин планина. Той е един от най-желаните и красиви планински дестинации за ски през зимата и отдих през лятото. Нашата цел и тази година е да съберем любители и фенове на марката от страната и чужбина, да се заредим с прекрасни емоции, преживявания, нови познанства с любимата за всички нас „Веспа”, каза в анонс за събитието президентът на Веспа клуб България Руслан Нинов, който е горд собственик на няколко ретро мотора. Веспа клуб България е основан през 2014 година и от тогава обединява стотици запалени по културата „Веспа” мъже и жени. Всички по-големи държави организират веднъж годишно такива срещи, на които събират своите последователи, членове и фенове на „Веспа“. Първите „Веспа дни” у нас бяха организирани още през 2018 година, а домакин тогава бе възрожденското градче Копривщица.

Повече подробности за програмата и участие в „Булвеспа дни 2022” може да намерите на клубната страница: www.vespaclub.bg