Президентът Цветан Видински: Твърдо стоя зад избора си, той е професионалист

Планираното назначение на Янек Кючуков за директор на Детско-юношеската школа предизвика остра реакция в Клуба на привържениците на „Марек“ в Дупница. От фенската организация разпространиха декларация, в която обявяват несъгласието си с връщането в клуба на защитника, който носеше и капитанската лента на родния си отбор.
Ето какво пишат в декларацията си от фенклуба:

Декларацията на Клуба на привържениците на „Марек“

„Ние, привържениците на ФК „Марек“ 1915, остро реагираме срещу готвеното назначение на г-н Янек Кючуков за директор на ДЮШ (Детско-юношеската школа) на клуба.
Не сме съгласни с това предстоящо назначение поради това, че когато същият заемаше длъжността на изп. директор на ФК „Марек 1915”, допусна върху клуба да паднат съмнения за уредени мачове при юношите до 19 години, състезаващи се в Елитната група до 19 години. Вследствие на това обстоятелство от отбора бяха отстранени трима играчи на юношеския отбор.

Цветан Видински

Същият в момента провежда тренировки на деца в ОУ „Климент Охридски“, които деца впоследствие чрез ФК „Марек 1915” ги води по турнири в София.
С тази декларация изразяваме нашето изрично несъгласие с предстоящото назначение на г-н Янек Кючуков за директор на ДЮШ на клуба.”
Декларацията е подписана от представителя на Клуба на привържениците Веселин Дангов.

Янек Кючуков

Президентът на „Марек“ Цветан Видински беше категоричен, че твърдо стои зад взетото решение и Янек Кючуков ще започне работа като директор на школата от 1 юли.
„Всеки си има право на мнение. За мен това решение е правилно. Познавам го как работи и знам, че е много съвестен и отдаден на работата си. Отделно от това Янек Кючуков има „А“ лиценз, а в града са много малко хората, които притежават такъв. Не казвам, че винаги сме работили перфектно. Имало е и търкания между нас, които са се появявали понякога, но всичко е било в рамките на нормалното. Знам, че работи професионално и че ще свърши работата си по възможно най-добрия начин. Твърдо заставам зад своя избор“, коментира пред „Вяра“ президентът на „Марек“ Цветан Видински.

Димитър ИКОНОМОВ