Филиалите на ДГ „Радост“ в Симитли отбелязаха Световния ден на водата

Филиалите на ДГ “Радост” в община Симитли отбелязаха Световния ден на водата 22 март.

“Да ценим водата” бе апела, който децата от група “Щурче”, филиал Черниче отправиха. Те се превърнаха в истински лаборанти и се запознаха с процеса на пречистване на водата. Плакат с надпис “Пази ме днес за да ме имаш и утре”, изработен от малката Лаборатория “Щурче” ще ни напомня за ползите от водата и нуждата от нейното съхранение.

С приказка за водната капка, песнички, рисунки и много игри, децата от групите “Слънчогледи” и  „Мечо Пух “- филиал Крупник, отбелязаха световния ден на водата. Те показаха знания за какво служи водата и необходимостта от нейното опазване. Демонстрираха и много интересни опити с вода, чрез които си припомниха, че водата променя своята форма и състояние. ” Без вода не може никой – ни хората, ни птичките, ни цветята, ни тревичките”, обобщиха бъдещите първокласници.

Група „Слънце“, филиал Център, пък отправиха 15 послания за водата. В тях те приложиха знанията си за значението на водата за нашия живот, както и практически съвети за нейното опазване и рационално използване. Сами изготвиха своите мини-проекти и с помощта на своите учители саморъчно изработиха книжката с послания. Тя беше предадена на г-жа Виктория Янчева. В качеството си на директор на детската градина тя бе упълномощена от малките еколози да я връчи на представителите на ВиК – град Симитли.

С наблюдение на рибки в аквариум, децата от група “Пипи Дългото чорапче” – филиал Ораново, се запознаха се със значението на водата за живота на хората и животните и почистиха воден извор от отпадъци.