Финал за Мони Василев и Алисия Сусанина на Европейското по кикбокс в Истанбул

Дупнишките състезатели Мони Василев и Алисия Сусанина са финалисти на Европейското първенство по кикбокс за кадети, провеждано в момента в Истанбул, Турция. Двамата възпитаници на Спортен клуб „Патриот“ в Дупница имат реални шансове да станат шампиони в своите категории.

„Мони Василев победи състезателя в тежката категория – над 84 кг, от Босна и Херцеговина и ще играе финал със съперник от Черна гора. Алисия Сусанина в четвъртък елиминира една от седемте състезателки в категорията до 60 кг, която е гъркиня. В събота й предстои финал с друга гъркиня“, съобщи добрата новина старши треньорът на клуба Кирил Чакъров.

Алисия е най-успешният състезател на СК „Патриот“, в който тренират 80 души. Само на 17 г. тя има зад гърба си над 10 шампионски титли от републикански първенства и е двукратен балкански шампион. Притежава и европейски, и световни купи. За 16-годишния Мони Василев това е първото тежко международно състезание. И двамата кикбоксьори са в клуба от 6 години и учат в ПГ по облекло и стопанско управление (популярно като Промишленото) в Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА