“Фокусник” открадна ултраскъп „Ролекс” за 90 000 лв. от магазин на пъпа на София, и то пред очите на на продавача и охранителя.

Рекордната кражба като от филм за илюзионисти се разиграла миналата седмица в лъскав бутик на бул. “Витоша”, пише “Телеграф”. Сигналът е подаден в полицията и в момента се води разследване, а извършителят се издирва.

Чужденецът, издокаран в стилен светъл костюм и тъмна риза, влязал в магазин на “Витошка” и започнал да оглежда скъпите часовници. По правилник, който се спазва във всички обекти с маркови бижута и аксесоари, вратата се заключва, щом клиентът гледа и пипа стоките. Така станало и в този случай. Охранителят на обекта врътнал ключа, а чужденецът седнал на една маса и започнал да иска различни модели часовници. Погледът на измамника се спрял на “Ролекс” за 45 000 евро. Фокусникът омайвал продавача близо 40 минути с приказки и въпроси за отделните аксесоари. След дългото омайване чужденецът обещал да купи определен часовник, дори оставил 100 евро бакшиш за доброто обслужване и обещал да се върне до броени часове, след като изтегли пари. Никой не успял да види как ловко бутнал тузарския “Ролекс” в джоба на сакото си.

Охранителят му отключил вратата, той тръгнал и повече не се върнал. След минути продавачът установил, че липсва часовникът за 90 бона, и позвънил незабавно на полицията.