Кметът Калин Гелев, Методи Чимев, Крум Милев, д-р М. Попниколов, Р. Чеканска се насладиха на програмата, Нелина вдигна стотици на крака

 

Пред стотици жители и гости на Сапарева баня, препълнили амфитеатър “Гейзера”, бе открито тазгодишното издание на Общинските празници в курортното градче.

Официален старт даде кметът на общината Калин Гелев, който в словото си поздрави присъстващите и пожела празниците да бъдат весели и емоционални за всички. “За трета поредна година имам честта да открия официално Общинските празници и да благодаря на всички вас, че уважихте откриването и че сме заедно тук.

Нека тези няколко дни бъдат истински празник за всеки един от нас, за всеки дом и за цялата ни община”, с тези думи градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев се обърна към присъстващите.

По време на празника публиката се наслади на уникалните и завладяващи танцови изпълнения на детски и юношески фолклорни състави “Ресиловче” и ФТА “Рила”, с художествен ръководител Кирил Амбарков. Невероятните малки таланти от Детски фолклорен ансамбъл “103-градусов хоровод” повдигнаха градуса на настроението на амфитеатър “Гейзера”. С техния художествен ръководител Иван Начов изпълниха емблематичния химн на Сапарева баня, както и една инструментална версия с български фолклорни мотиви на хита Despacito. Популярната българска певица Нелина изпълни пред сапаревобанци и гостите на града най-обичаните народни песни и успя да вдигне публиката на крака. Така сцената на Гейзера се оказа тясна за стотиците, включили се в хората. Официални гости на събитието бяха народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, заместник областните управители на Кюстендил д-р Матей Попниколов и Райчо Цветин, кметът на Дупница инж. Методи Чимев и неговият заместник Крум Милев. Поздравителни адреси за събитието бяха изпратени от министъра на туризма Николина Ангелкова, народния представител Кирил Калфин, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев и областния управител на Кюстендил Виктор Янев. Празникът в Сапарева баня продължи до късно и завърши с впечатляваща заря, която озари небето над амфитеатър “Гейзера”.