Фондация „Искам бебе“ става на 16 г., празнува заедно с над 3500 родени деца

Годишнината бе отбелязана в Кюстендил

Фондация “Искам бебе” отпразнува 16-ата си годишнина в Кюстендил. Градът бе домакин на двудневен форум на фондацията, в който участват координатори, съмишленици и доброволци на каузата от цялата страна. От създаването на организацията до момента, благодарение на тяхната работа и подкрепата на всички партньори и съмишленици на “Искам бебе”, са родени 3500 бебета.

По време на форума участниците дискутираха добри практики и примери за информационни и дарителски кампании в дългогодишната работа на фондацията в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, реализирани от координаторите на “Искам бебе”, работещи изцяло на доброволчески принцип. В много общини в България, благодарение на доброволците на фондацията са създадени и местни фондове за подкрепа на семействата, които се борят за бебе. В Кюстендил, новородените чрез местният фонд са 30 деца. Акцент в програмата на форума бе и ролята на холистичния подход в лечението на репродуктивните проблеми с фокус върху емоционалната подкрепа, здравословното хранене и възможностите, които дава балнеологията, както и доказаното благоприятно влияние на кюстендилската минерална при лечението на репродуктивни проблеми.

По време на форума, който съвпадна с големия християнски празник Благовещение, бе отслужен м молебен за здраве, плодородие и благополучие. Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия отец Иссак отслужи водосвета в съслужение със свещеници от три православни храма в Кюстендил –  иконом Светослав Григоров, свещеник Светослав Григоров – предстоятел на храма “Успение Богородично”, свещеник Тодор Точев от храм “Свети Мина”.

Форумът включваше и беседи със специалисти. В разговорите се включиха Розмари де Мео, автор на “Стопанката на Господ” и “Зарана”, и с д-р Милен Врабевски, учредител и председател на фондация “Българска памет”.