Фонтанът под прозорците на кмета Георги Шуманов в Говедарци заприлича на блато, хората: Преди време плуваха риби, сега боклуци и листа

Фонтанът в село Говедарци заприлича на блато, не е почистван от доста време и на дъното му се е събрала кал и тлак, алармираха в редакцията обезпокоени жители на самоковското село. На повърхността му плуват листа, хартии и пластмасови чашки, казаха още хората. Водното съоръжение се намира точно до кметството и от прозорците на сградата на местната власт, идеално се вижда в какъв вид е шадраванът.

Георги Шуманов

„Защо кметът ни, Георги Шуманов, бездейства и не изпрати хора да го почистят?“ – питат се ежедневно живеещите в Говедарци. „Минават оттука туристите и се чудят защо никой не се грижи за чистотата на шадравана, видял ли го е кметът на селото?“ – питат се още местните. „Преди години водата на фонтана се зарибяваше, от предишните кметове, беше чиста и в нея плуваха различни видове рибки. Сега, от две години, плуват боклуци. Би било добре местната власт да прояви грижите си на добър стопанин, на който е гласувано доверие, да почисти водата и дъното на фонтана“ – коментираха още в селото.

„Решили сме да почистим дъното и да зарибим фонтана, така никой няма да си хвърля опаковките от вафли и чашките от кафето в него, а децата ще се радват на интересния воден свят. Фонтанът в Говедарци от години краси центъра на селото и радваше окото на местни и гости. Но трябва и да се поддържа“ – споделиха за в. “Вяра“ жители на селото.

„Около селото, покрай реката също масово се изхвърлят отпадъци и възмущението ни е голямо. Очакваме местната власт в Говедарци да има грижата да се справи с проблемите“ –настояват жителите.