Фонтанът под Часовниковата кула може да заработи за празника на Дупница – 19 октомври. “Старата подземна инсталация се подменя изцяло в момента”, заяви кметът на града инж. Методи Чимев. Фонтаните не са функционирали повече от 25 години, голяма част от инсталацията е изчезнала в годините и е пробита, което налага цялостна подмяна и под стълбищния подход. “Ще бъдат напълно нови фонтани с осветление, което е аранжирано с района. Буквално до дни, очакваме и комисията по избор на изпълнител за реставрация на Часовниковата кула да се произнесе, за да продължим към следващата стъпка – подписване на договор и последващите същински дейности.

Освен по самата кула, са заложени дейности и около нея, така че в комбинация с фонтана ще се превърне в изключително красиво място. В момента тече ремонт и на стълбищния подход към Градската градина”, коментира още инж. Чимев. Освен фонтана пред Дома на техниката, ще бъде възстановен и осветен и този в самата Градска градина, където коритото вече бе ремонтирано от течове.

Градоначалникът направи проверка и на дейностите в изградения Културен институт, където започна монтаж на вътрешни елементи. “Като галерия – смело мога да кажа, че такава в Югозапада няма. Имаме уникати в музея, които съвсем скоро ще можем да изложим в залите за нашите съграждани и гости на града. Възложих на Дирекция “Строителство” да подготвят идеи за инфраструктурата отвън, за да бъде приветливо и в завършен вид. Има някои административни дейности, които текат в момента, но са на финалната права и в рамките на месец-два, ако няма спънки – ще направим официалното откриване”, заключи кметът.