Фурор на малките таланти на “Велбъжд” на международния турнир по художествена гимнастика в Грац, Австрия

Цветозара Миленкова, Мишел Иванова и Йоана Стоева шампионки в многобоя в категория “А”

Грациите на “Велбъжд” спечелиха куп медали на турнирът в Грац

Малките таланти на кюстендилският клуб по художествена гимнастика “Велбъжд” демонстрира класа на международния турнир по художествена гимнастика в Грац, Австрия. В която и категория да участваха, почти на 100% момичетата спечелиха златните медали.

Цветозара Миленкова – 2007 г., Мишел Иванова – 2005 г. и Йоана Стоева – 2004 г. станаха шампионки в многобоя в “А” категория в своите възрасти. Миленкова грабна златни медали на съчетанията си без уред и на въже. Иванова триумфира на килима със съчетанията си на без уред и с топка, а Стоева бе над всички на топка и бухалки. Мира Христова завоюва бронзов медал на обръч, при родените 2003 г., в “А” категория и се нареди 5-а в многобоя.

Три златни медала за кюстендилската школа и от надпреварата в “Б” категория. Ема Цачева е първа, при родените 2007 г. на без уред. Маглен Бурназка е №1 при родените 2004 на топка, а Симона Стоилова е златен медалист на бухалки, при родените 2002 г.

“Децата бяха посрещнати от семейства на деца, трениращи в клуба организатор. Благодарим много на нашата съгражданка Антоанета Апостолова за поканата и топлото посрещане. Апостолова е главен треньор на клуба в Грац. Благодарим за помощта при пътуването на Иво Кръстев”, сподели треньорът и водач на групата Весела Петрова, която е била и съдия на турнира.