Футболен Петрич с апел за привличане на кадърен треньор и класни футболисти

След поредната 6-та загуба в град Габрово и 17-та от началото на първенството, ултраситеBadCitizens в официалната страница на ОФК Беласица определиха мача като безобразен, което урони честта на 100-годишнината от организирания футбол в Петрич.

„Отборът ни в момента не прилича на нищо. Вън от клуба на всички неможещи и без сърца” -това са последните думи на фенклуба, като се показва видеоматериал от двубоя.

В момента сред спортната общественост се споменават имената на няколко треньори, като между тях е и Нешко Милованович. Той се ползва с много голям авторитет, и има защо. Нешко бе обявен за най-добрия чуждестранен футболист в България като играч на Беласицав А група. Прави запомнящ се мач през ноември 2009 г. с тима на Беласица срещу ПФК ЦСКА (София), като отбелязва и двете попадения за домакините от Петрич, при победата с 2-0. Негово дело е и единственото попадение в мача срещу тима от Ловеч, отбелязан на стадион „Бончук” в Дупница заради наказание на петричкия тим. По-късно стана шампион на България два пъти с Левски и веднъж с Локомотив (Пловдив) и един път носител на Купа България със синия тим. Като треньор до момента е водил пет отбора в А и два в Б в сръбското първенство, като веднъж вкарва отбор от Б в А група. Има и най-високия пролиценз УЕФА, даващ право да ръководи безпроблемно отбори, включително и в чужбина. Времето тече и дано този, който е натоварен да ръководи ОФК Беласица да не допусне старите грешки, привличайки случайни треньори и футболисти отвън, включително и чужденци, които с нищо не допринесоха за авторитета на мъжкия отбор на Беласица, който като по чудо оцеля във Втора професионална лига.

Ташко СУЛЬОТОВ