Хванаха фалшиви копия на “Гучи” и “Луи Вюитон” за повече от 4 млн. лева

Откриха фалшиви стоки за над 4 млн. лева в пратка от Китай.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Митническо бюро София Запад, в структурата на Териториална дирекция Югозападна, задържаха фалшиви маратонки и портмонета, имитиращи продукти с пазарна стойност над 4 млн. лева.

При проверка на стока, пристигнала от Китай и представена пред митническото бюро за оформяне на 08.10.2019 г., митническите служители установили, че пратката съдържа 1608 чифта маратонки, носещи защитени елементи на Adidas и 2800 портмонета с обозначения Louis Vuitton. В същия товар са намерени и 2000 портмонета с обозначения Gucci, 6000 броя имитации на шалове от луксозната марка Hermеs и 96 чифта маратонки, копиращи модел на марката Balenciaga.

Стоките са задържани на основание Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент, уведомени са представители на притежателите на марките, които са потвърдили, че стоките не са оригинални. Част от артикулите вече са унищожени, а за други това предстои и засега те остават задържани под митнически контрол по искане на притежателите на марките.

Получател на стоката е българска фирма, но няма информация дали пратката е била предназначена само за българския пазар, или и за други пазари в ЕС. /БГНЕС