• Кметът Бръчков и председателят на НС Цвета Караянчева говориха за заветите на великия българин

Хиляди се включиха в шествие в памет на Апостола в Петрич. С факелно шествие беше почетена 146-годишнината от обесването на Васил Левски. Внушителното шествие с факли тръгна от градския площад към паметника на народните будители.

Възпитаници на Общински детски комплекс-Петрич изнесоха литературно-музикалната композиция „Дела трябва, а не думи“.  Програмата на учениците започна с прочит на предсмъртното писмо на Апостола и завърши с акапелно изпълнение на „Обесването на Васил Левски“.

Националната гвардейска част придаде изключителна тържественост на почетното отбелязване на годишнината в община Петрич. Силните послания на Апостола, знаковите моменти от неговото общонародно дело и непреходните му завети бяха част от словата на кмета на община Петрич Димитър Бръчков и на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Цветя и венци на паметник „Народни будители“ положиха представители на общински и държавни учреждения, неправителствени организации, политически партии, училища, детски градини, читалища и граждани.