Тази година за Великденските празници хотелите в Банско са пълни предимно с български туристи. Миналата година по това време курортният град беше под пълен локдаун.

“Има доста гости на града. Всички са усмихнати и настроението е на макс – празникът е прекрасен, така че нека всички да сме живи и здрави и да се радваме на това, което Бог ни е дал”, сподели туристът Румяна Бахлова.

Разликата с миналата година е осезаема, когато курортният град беше под пълен локдаун около Великден.

“Благодарим на Господ, че ни даде възможност да работим, както и на всички туристи, които дойдоха. Този празник наистина напълни хотелите, дюкяните, кафетата и ресторантите. С една огромна благодарност казваме: Благодарим на българския турист”, каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

“Въпреки че сме в слаб сезон, за Великден има добра заетост, но като цялост за майските празници както в света, така и в България слабият интерес продължава. Надяваме се след юни, юли и август да се променят нещата – все пак трябва да знаем, че вече има и по-ясни правила”, подчерта собственикът на хотел Борхан Немутлу.

А някои по-предприемчиви хотелиери организираха и атракции за най-малките си посетители. От туристическия бранш в Банско изразиха надежда за един по-добър летен сезон./ Dnes