Хр. Терзийски: Няма да позволим застрашаване на националната сигурност от злонамереност и обикновена некадърност

Днес Народното събрание изслуша шефовете на специалните служби. Знаете, че основната част от професионалната ми кариера премина в системата за сигурност. Затова ще бъда лаконичен, написа във Фейсбук ексвътрешният министър и народен представител от 10 МИР Кюстендил Хр. Терзийски.

„Службите са съставна част от “имунната” система на държавата – тяхната роля е да реагират и елиминират всяка заплаха още в зародиш. Затова е важно дейността им да бъде в максимална степен законова регламентирана и в минимална степен политически експлоатирана.

И ако някой използва службите за свои партийни цели, ако чрез тях се опитва да се разправи с политическите опоненти или да си гарантира по-добри изборни резултати, това вреди не само на обекта на политическа атака чрез службите, но и на сигурността на държавата, на всеки от нас.

Ние от ПГ на ГЕРБ-СДС осъзнаваме отговорността на Народното събрание както за контрола над дейността на специалните служби, така и за гарантирането на необходимите условия службите за сигурност да работят спокойно и ефективно в интерес на България. И няма да позволим , който и да било да застрашава националната сигурност – било поради злонамереност или обикновена некадърност”, коментира Терзийски.