Христо Белстойнев

Главният прокурор Сотир Цацаров иска временно отстраняване от длъжност за самоковския прокурор Христо Белстойнев заради повдигнато му обвинение. Искането е внесено от главния обвинител в Прокурорската колегия на ВСС.
Христо Белстойнев е прокурор в Районна прокуратура-Самоков и е привлечен като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер. На 12 юни в Самоков, по хулигански подбуди, той е причинил лека телесна повреда жена, на паркинг на ул. “Бачо Киро” в Самоков, която е нападнал и пребил. Жената с инициали Д.Г. бе настанена под охрана в болница, където е консултирана и от невролози. Тя е свидетелка по образувано досъдебно производство.
Искането на Цацаров се основава на доказателства, събрани в рамките на разследване на Софийската градска прокуратура. То е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално-следствени действия в Самоков и служебното положение на обвиняемия Белстойнев, което би могло да попречи на разследването.
Главният прокурор настоява Христо Белстойнев да бъде отстранен от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Самоков за срок до приключване на воденото срещу него наказателно производство. Самият Белстойнев отказа коментар, като заяви, че ще говори на по-късен етап.

 

1 коментар

  1. Свидетелка?! Някаква кукувица със страшни ментални проблеми, която ходи, дебне и психясва хората!
    Защо никъде не е споменато , че въпросната Д. Г. е дебнела и тормозила прокурор Белстойнев, няколко месеца, че въпросния ден дори му вади нож!? Ясно е като бял ден, че действията на прокурора, са действия на човек, действал в случай на неизбежна самоотбрана!
    Медала има две страни, само че в България вярваме безусловно на медиите, то и затова държавата е на тоя хал-клиширано, но истина- Прост народ, слаба държава!

Comments are closed.