Monday, July 22, 2024
HomeРегионРилаЦветана Шушкова отново е председател на ОбС-Рила, кметът Георги Кабзималски се закле...

Цветана Шушкова отново е председател на ОбС-Рила, кметът Георги Кабзималски се закле за пети път

На тържествена първа сесия на Общинския съвет в Рила кметът Георги Кабзималски положи клетва за пети пореден път, съобщиха от пресслужбата на областната управа в Кюстендил. Кабзималски получи доверието на своите съграждани още на първия тур, на 27 октомври, на местните избори. За председател на новия Общинския съвет, при тайно гласуване, бе избрана Цветана Шушкова, която за втори път заема този пост. За нея гласуваха шестима от общо единайсетте съветници. Шушкова благодари за гласуваното й доверие и заяви, че за нея е чест отново да бъде председател на местния парламент в Рила.

Клетва положиха и новоизбраните общински съветници. Първото заседание на ОбС-Рила бе свикано от областния управител на Кюстендил Виктор Янев. Той пожела успешен мандат на всички и изрази увереност, че рилчани са избрали най-достойните общински съветници, които ще защитават техните интереси.  Председателят на Общинската избирателна комисия Елена Бозовайска връчи удостоверенията на кмета Кабзималски и на единайсетте новоизбрани съветници, като ги поздрави и им пожела спорна работа занапред.

Първото заседание в Рила води 69-годишният Николай Чифлигаров, който е най-възрастен сред своите колеги.

Кметът благодари на всички граждани, които са дали своя вот, независимо за коя политическа сила. „От доста време в Рила не е имало толкова спокойни избори, без сигнали и жалби в ОИК, за което благодаря на всички, участващи в изборите. Благодаря и на всички, които ми дадоха кредит на доверие отново. Ще се постарая с всички сили през следващите 4 години да го оправдая”, заяви Кабзималски. Той призова общинските съветници да загърбят политиката и водещи за всички да бъдат интересите на хората от Рила.

След ритуала по встъпване в длъжност в община Рила бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие от иконом Стефан Костов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular