Цецо Соколов: Българите имат нужда да почувстват емоцията от победите

Волейболният национал Цветан Соколов смята, че България има силите да спечели мачовете си срещу Полша и САЩ. Големите фаворити са в групата на България на Световното първенство. Турнирът започва на 26 август. Първият ни мач е срещу поляците.
“Никой не може да си представи, че можем да победим САЩ и Полша при тяхната публика. Не веднъж или два пъти сме показвали, че това може да се случи. Имаме силите да го направим, отиваме подготвени психически по най-добрия начин. Да се надяваме, че ще го сътворим”, сподели той в интервю за предаването “Арена спорт” по БНТ.
“Все още не мислим за мачовете, защото още сме в началото на подготвителния период. Не сме мислили за противниците, не сме ги гледали. очаквам да станат хубави мачове и да се опитаме да ги изненадаме”.
Капитанът на националния отбор е категоричен, че той и съотборниците му отиват на турнира с цел да се противопоставят на най-силните отбори в света.
“Не мисля, че тръгваме с идеята само да видим какво се случва на световното първенство. То е мечта за всеки един състезател. Отиваш да играеш срещу най-добрите отбори в света. Не бих казал, че сме спокойни и освободени от тази ангажираност, че примерно трябва да влезем в тройката. Отиваме с ясната идея, че ще се изправим срещу тези отбори и ще се опитаме да ги победим”, допълни той.
32-годишният волейболист, който е роден в Ресилово, община Сапарева баня, посочи и целите пред тима.
“Целта е да играем добре и да покажем на какво сме способни. Имаме потенциал, трябва малка крачка, за да реализираме това нещо. Искаме да зарадваме хората, които са до нас. Българите имат нужда да почувстват емоцията от победите”, добави той.
Състезателят на Динамо (Москва) отличи и работата на селекционера Николай Желязков.
“Имаме по-различна система по време на тренировка. Правим нови неща, които ще помогнат много. Правим позитивни неща за самия отбор. Няма я езиковата бариера. Той е работил с много от момчетата. Той е психолог, защото се държи със всеки по различен начин”.
Цветан Соколов сподели, че все още е гладен за големи успехи във волейбола.
“Наистина съм гладен, ще излъжа, ако кажа, че не съм. Искам да побеждавам, да печеля. Тръпката, която имаш, когато печелиш големи мачове, титли и медали е уникална”, добави той.