Рекорден брой желаещи за трета доза от ваксината

Частни лекари ще се включат в битката срещу пандемията в Гърция, съобщават гръцките медии.
Ще стане ясно дали лекарите доброволно ще помогнат на колегите си в държавните болници, или ще се явят на работа в ковид отделенията, след като получат “заповед за мобилизация” от полицейските участъци, пише в. “Прото тема”.
Очакванията са сто частни лекари да подсилят здравната система.
Данните показват, че до 15 ноември вечерта в болнични заведения с Ковид-19 са се лекували четири хиляди пациенти, като 920 от тях са настанени в интензивни отделения. Капацитетът на леглата в интензивните отделения е запълнен на 91,1 на сто, а на обикновените ковид отделения – 60,55 на сто.
83,4 на сто от пациентите, които са интубирани, не са ваксинирани.
Особено тежка е ситуацията в болниците в областите Македония, Тракия и Тесалия. На 15 ноември в Гърция са регистрирани 6950 новозаразени при направени 107 798 лабораторни теста.
Утре ще заседава експертната комисия, която ще прецени дали са необходими още мерки за ограничаване на пандемията.
От здравното министерство съобщават за рекорден брой желаещи да си поставят трета доза от ваксината, съобщава в. “Катимерини”.
Само през вчерашния ден над 100 хиляди са се записали за трета доза, която ще бъде достъпна от петък вечер.
Много заведения в страната ще останат затворени днес в знак на протест срещу мерките, наложени от правителството с цел ограничаване на пандемията, съобщава сайтът „Нюз ин”.
Собственици на барове, кафенета и дискотеки повдигат и редица икономически въпроси, като отбелязват, че през миналата година секторът регистрира значителен спад на приходите./БТА