Читателите ни пишат: П.Николов: Страшно съм възмутен от виденовите боклуци, „Хоп Мебели” са пълна пародия, чист амбалаж! Иван Димитров: Чекмеджетата на гардероба не се отварят, вратите са с 1 см. луфт!

Десетки читатели на на вестник „ВЯРА” пропищяха от мебелите на две национални вериги- „Виденов” и  „Хоп Мебели” . Публикуваме част от писмата им едно към едно:
„Страшно съм възмутен от виденовите боклуци и държа да  споделя мнението си , затова пиша до читателите на вестник ВЯРА. Закупих диван който струваше около 600 лв това лято, мисля юли месец, доставиха го за около месец, до тук добре. След като го сглобихме се оказа,че е много твърд и неудобен, но вае пак е 600 лв, а не 2 600лв. и го преглътнах. Механизма за разтягане е абсолютен фалш трябва да си супер сръчен за да разтегнеш дивана без да го разглобиш , не ми се налага и не го разгъвам, сега вече стигам до най-фрапантното след  6 месеца цялата еко кожа се разцепи изведнъж.Смятам, че  600лв за 6 месеца си е доста скъпо, ще кача снимки, за се види за какво става дума. Изключително не качествен материал, който първоначално изглежда добре, малко след това се оказва пълна бутафория. Винаги съм защитавам БГ производителите и съм избирал българското , но никога повече Виденов! Бъдете разумни, когато харчите пари за мебели, тези не си струват .”- пише Петър Николов.

„А аз имам спалня от „Хоп Мебели” .Спалнята е добре, но гардероба нещо куца. Вратите бяха леко изметнати. Дойдоха от магазина и ми убеждаваха, че така изглежда, защото са били монтирани накриво. Свалих вратите и сложих един алуминиев мастар по дължина и се оказа че има 1 см. разлика по средата. Горе долу напасваха вратите, но трудно се отваряха чекмеджетата. Но там реших проблема като свалих релсите с 1 см. надолу и си реших проблема.” – твърди Иван Димитров.

„Аз имам столове за трапезарията от „Хоп Мебели”. Цената беше повече от добра, видът им перфектен, но … качеството им изобщо не е на ниво, жалко, че късно го разбрах – дървото и лака се издра на много места, най-вече там, където се опират в масата сега търся подходящ кит за мебели да залича малко пораженията, поразклатиха се …  Производство са на някаква пазарджишка фирма, ХОП само ги продават. В случая външният им вид ме излъга.”- пише ни Теодора Сотирова.

„Майка ми и има от Хоп Мебели” разни работи, изобщо не са качествени, не разливайте нищо по масите, веднага се надуват и остават петна завинаги. Аз имам само един шкаф за печка „Раховец”.
Впечатления още нямам, освен кофти дизайна на повечето неща. Има си ги и редовните полски серии, но ако искаш да се обзаведеш евтино може да откриеш и своята мебел в „Хоп Мебели”, но бързо ще ги изхвърлиш, те са чист амбалаж.” – категорична е Спаска Андреева.

„Миналата година правихме ремонт в дома ми и поръчахме доста неща от онлайн магазина на Виденов. За съжаление останах доста разочарована от качеството. И със сигурност мога да кажа, че цените не си заслужават.”- Мария Георгиева.

„Многократно съм ползвала услугите на „Виденов”.  Много лесен сайт за ориентиране и бърза поръчка. Цените са много приемливи, а и често има промоции. Монтажа на мебелите може да се извърши и от всеки . Доставката е в обявените срокове. Когато в града ни се откри офис на „Виденов”, явно онлайн търговията минава през него, защото поръчките много започнаха да се забавят. Минават през склада на магазина и тогава се доставят” – твърди пък Петя Иванова.

 „Разочерована съм от Мебели Виденов, качеството им е под всякаква критика,  не напразно цената им е 2 пъти по ниска от на останалите мебелни Фирми. Купихме си кухня от тях разпадна се за няма и една година. Дизайна на мебелите е интересен но ПДЧ плоскостите с който работят са ужасни.” –категорична е Мария Христова.

„Имам ъглов диван от там, страхотен дизайн, но за 1 година беше два пъти на ремонт. За корпусната мебел нямам лично мнение, но съм чувала, че е на ниво.” –пише ни Йордан Димитров.

„Поръчах си спалня от мебели „Виденов” в магазин Карфур. След като я получих установих, че повдигащите механизми и дъното на спалнята липсват. Върнах се в магазина и там ми казаха, че аз сама е трябвало да се досетя, че на тази цена механизмите не влизат в комплекта въпреки, че бяха монтирани на спалнята, от което пък се предполага,че няма и дъно, което също беше изложено.
Отидох в склада на мебели Виденов,но и там се държаха по същия нагъл и арогантен начин. Питаха ме какъв ми е проблема,като искам да си поръчам механизми и дъно те ще ми ги доставят срещу нови 25 лв. за транспорт. Да не говорим,че схемите за сглобяване не стават за нищо.“ – разказа Светослав Ников.

„Много неприятно изненадан останах от тази фирма. Да ви разкажа и за нашата поръчка. Избрахме си мебели, поръчахме ги и платихме капаро. Всичко до тук е добре, но после. Срокът, който госпожата ни обяви беше до 2-3 седмици, максимум до 1 календарен месец. След като изтече месеца и още една седмица , а никой не се обаждаше както беше уговорката, проверих си договора и с изненада открих, че няма срок за изпълнение. Обадих се на служителката, която движеше нещата и същата каза, че няма проблем – на следващия ден ще го получим. Но уви. На другия ден пак я търсим и тя пак обещава и пак нищо. След няколко дни разговори и настояването от моя страна да впишем срок в договора, служителката каза утре ще бъде при вас поръчката. Радост! Платих на момчетата да помогнат да пренесем мебелите -спалня „Надежда” до първия етаж , това става в 18.00 ч. Плащам остатъка от цената и всичко е точно. На следващия ден започва сглобяването – схемите напълно объркващи и съкратени. Цял живот съм работил с какви ли не схеми , но такова творение може да бъде само на дърводелец с основно образование. Една схема на контакт е в пъти по подробна и ясна. В един момент се оказа че матрака е с 20 см. по-голям от поръчания и фурнира към него. Отново започвам да ги търся, цял ден на нито един от телефоните посочени в сайта никой не отговаря. На следващия ден същата работа. Пиша си проблема в секцията за контакти в сайта. Най-после към 13.00 ч. се обади един мъж и попита какъв е проблема. Обясних му и той ми гарантира, че в същия ден до 18.00ч. ще получа матрака, който е за мен. Но отново останах излъган. На другия ден отново пак звъня, но не се обажда никой. Към обяд една дама се обади каза, че днес ще получа матрака.  Уви, пак лъжа! Моята сага с мебели Виденов продължава.
Ако не желаете да имате моите неприятности, изобщо не им се връзвайте. Вземат поръчките, а качеството под-всяка критика. Не дай си боже да сте от друг град – направо са за Господари на Ефира. Нека тези които прочетат това да ги знаят и се пазят от такива неприятни изпълнения. Отново разбрах защо цените им са по-ниски в сравнение с другите мебелни фирми. Ниска цена – лошо качество и лошо обслужване. За друг път ще знам.” – пише ни Георги Попов.

Очаквайте още потресаващи истории на пострадали клиенти в печатното издание.