Още един спасен човешки живот – това е изборът на младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ от Сухопътните войски. На 13 октомври по време на обедна почивка младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ в Бригадно командване – Благоевград, от състава на Сухопътните войски, отива в голяма търговска верига да пазарува. В този момент чува писъци и суматоха от намиращия се на територията на хипермакета обект на мобилен оператор. Младши сержант Секулов вижда, че паниката нараства, и изтичва до насъбралото се множество. Вижда млад мъж, изпаднал в безсъзнание. С придобитите знания по време на международни и полеви занятия той веднага разпознава характерните признаци на припаднал човек, който си е глътнал езика. При удара от падането пострадалият е заключил челюстта си, което прави невъзможно отварянето й.

Военнослужещият бързо преценява обстановката и виждайки, че жизнените показатели на пострадалия се влошават, бързо решава да приложи наблюдаван от него в подобна ситуация алтернативен метод. Събува обувката на пострадалия и силно го ухапва за палеца на крака. За щастие пострадалият реагира, закашля се и отключва челюстта си, след което младши сержантът успява да извади езика му. Той изчаква пристигането на Спешна помощ и помага на екипа за поставянето на медикамент и пренасянето на пострадалия до линейката.

Половин час след случката младши сержант Атанас Секулов получава обаждане от съпругата си, че е станал баща за втори път на момиченце, разказаха от Сухопътни войски.