Шампионска титла за Изабел Ризова от 8-ото световно първенство по шотокан карате във Варна

Състезателите на клуб “Мак Доналд” с достойно представяне на татамито и с още сребро и бронз

Морската ни столица Варна бе домакин на Осмото световно първенство по шотокан карате, организирано от Световната шотокан федерация в партньорство с БНФК. В шампионата бяха регистрирани около 1100 участници, представящи 44 клуба и 25 държави, а 80 спортисти се състезаваха с екипа на България, като част от него бяха и 7 състезатели на кюстендилския клуб “Мак Доналд”.

При жените в дисциплина кумите кат. -61 кг Изабел Ризова спечели безапелационно златния медал, като победи в първи кръг представителка на Полша с 6:1. На полуфинала спечели срещу състезателката на Украйна с 4:1 и на финала отново победа срещу Полша с 3:0.

При девойки 14-16 г. в дисциплина кумите Мария Хаджиева се класира на второ място, след като победи в първи кръг състезателката на Румъния с 5:0, а на полуфинала представителка на Украйна с 6:0. На финала Мария загуби от българка с 0:1.

При момчета 8-9 години също в дисциплина кумите, кат. -25 кг, Станислав Стойнев завоюва бронзов медал в същата възрастова група кат. -30 кг. Александър Симеонов се класира на 5-о място, а при 10-11-годишните – Антон Иванов се нареди на 9-о място. При момчета 12-13 години Мирослав Ледеров се класира на 7-о място, а Лъчезар Тодоров – на 9-о.

“Доволна съм от резултатите, конкуренцията беше голяма, а нашите състезатели показаха страхотна игра и хъс за победа”, коментира треньорката Диляна Владимирова.

Снимка: Златната Изабел Ризова (вляво), Мария Хаджиева и Станислав Стойнев