Шефът на охраната в община Благоевград Кирил Манов пие безотчетна вода, от ВиК засякоха над 7000 куб. за над 12 000 лв.

Манов: Няма такова нещо, имам си партида, на която си плащам ток, нека е вода – и водата си плащам

ВиК-Благоевград: К. Манов има партида, платил е сметки за 1772 куб. м вода, открихме втори нерегистриран водомер, общият водомер е отчел 9256 куб. м, които ще разпределят за плащане

05-01-81-a111-copy
Кирил Манов

„Началникът на сектор „Охрана” на община Благоевград Кирил Манов се е включил незаконно към мрежата на ВиК”, алармираха негови съседи, пожелали анонимност.

„Манов живее в голям апартамент на улица „Шар планина”. Там освен апартамент има и тавански стаи, в които също е прекарал вода, но едва ли има водомер и се съмняваме, че служители на ВиК са стъпвали. Защо служителите на ВиК си затварят очите за него?”, питат хората.05-01-01-31111_page_1-copy

 

Веднага се свързахме за коментар с инкасаторите на ВиК, отговарящи за района. Те съобщиха, че на Манов е направен констативен протокол №000 3123 от 28.12.2016 г., възлизащата щета за водното дружество е оценена на изконсумирани над 7000 кубика вода за близо 12 000 лв. Цената на водата в Благоевград на кубик е 1,67 лв. с ДДС. Освен това е установено, че водомерът в жилището, намиращо се в квартал „Освобождение”, е разпломбиран.

Пред вестник „Вяра” Манов коментира: „Няма такова нещо. Недейте да говорите глупости, имам си партида, на която си плащам ток.” Поправихме го, като уточнихме, че става въпрос за вода, а не за електричество. Прочетохме му целия сигнал, но Манов упорито твърдеше, че си плаща тока. „Добре де, нека е вода – и водата си плащам”, каза той.

От ВиК – Благоевград ни изпратиха констативния протокол от направената проверка. От дружеството уточниха за „Вяра”: „На 28 декември 2016 година служители на „Контролен блок” при „ВиК” ЕООД – Благоевград извършиха проверка по случая. Констатирано е, че за посочения адрес на улица „Шар планина” на името на Кирил Манов има открита партида за ВиК услуги, по която са плащани сметки до показание на водомера 1772 куб. м. Има и втори водомер, който не е регистриран в системата на дружеството. За горния адрес от ВиК оператора е монтиран общ водомер, който измерва консумацията на вода от потребителите, чиито водопроводни инсталации са след него. В момента на проверката отчетеното количество вода е 9256 куб. м. След извършване на необходимите действия относно регистриране на останалите потребители на ВиК услуги това количество ще бъде разпределено за плащане съобразно Наредба №4/2004 г. и Общите условия за предоставяне на ВиК услуги на потребителите.”