Thursday, July 18, 2024
HomeВажниШивашки бос в Сапарева баня със зверски нарушения, печели яко на гърба...

Шивашки бос в Сапарева баня със зверски нарушения, печели яко на гърба на 50 шивачки, не плаща извънреден труд, реже и минималните заплати

Известен шивашки бос от Сапарева баня е обвинени, че печели на гърба на шивачки от курорта и Дупница, които получават заплати под минималните и чиито трудови права са потъпквани. Около 50 работници съставляват евтината шивачна работна ръка. Шивачките, които изработват дизайнерските рокли и блузи за големи марки, често са принуждавани да работят извънредно без заплащане или да се откажат от почивните си дни по време на празниците, за да си припечелят своите основни заплати, които са под нивата, осигуряващи им минимално препитание. Екип на вестник ВЯРА е по петите на експлоататора. Сигналът постъпи в редакцията от работниците, които обаче ги е страх да застанат с имената си. “Инспекцията по труда и полицията в града го покровителстват, всички знаят, но си правят пас, затова няма на кого да се оплачем, защото ще останем и без стотинка.” – твърдят шивачките.

Шефът на Инспекцията по труда в Кюстендил Валентин Златински не е сигнализиран.

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

 1. Да така е започват да работят от 6 или 6 и 30 сутринта до 5 а понякога и до 10 вечерта! Заплатите са им по 300 лв.
  Той ги заплашва че ако се оплачат когато идват проверяващи ще останат без работа!
  Всичи от града знаем как стоят нещата,просто трябва да го хванат в крачка!
  Работничките ги е страх да кажат истината!
  В кой век живеем хора! ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕТЕ ПРАВАТА!!!

 2. Това обикновено са гръцки фитми с български наемници за шефове. Това е практика от години, гърците използват голямата безработица и експлоатират жените по 12-16 часа дневно за жълти стотинки! Толкова са алчни тези гърци, че съм ги намразила като нация, която няма никакво уважение към българите, за тях ние сме малки роби!!!

 3. Така и петричко-сандански район от 20 години,но никой не ги проверява,не наказва.За да имало инвеститори,работа и т.н.,но експлоатират повечето шивашки фирми жените,да им работят за малко пари-по 10-12 о повече часа на денонощие,а когато имат износ със самолети от Гърция/гръцките фирми/,тогава ги товарят и през нощта да работят.Модерно робство в 21 век.Инспекциите по труда трябва да се закрият у нас,защото не си вършат работата или са корумпирани и да се направи нова силна структура- Държавна,да извършва безпристрастен контрол,да защитава нашите граждани,работещи за чужденци,за мижави заплати.Дали така ще в техните държави?

Comments are closed.

Most Popular