Шок! Жесток удар между ауди и опел отне живота на Димитър Тодоров преди годежа му и на бащата на 3 деца Руслан край Петрич

 

Загиналият Димитър предприел неправилно изпреварване и карал бързо, за живота си се бори Димитър Станчев

Станчев пробвал колата, преди Руслан да я купи

 

Цял Петрич потъна в тотален шок и траур, след като катастрофа взе две жертви – Димитър Тодоров от село Старчево и 36-годишния Руслан Янакиев от ромската махала в града. Димитър планирал скоро годеж, твърдят опечалени близки, а Руслан оставя три сирачета. При зловещата катастрофа има и един тежко ранен. Инцидентът станал около 21,10 часа по пътя за Петрич на прав участък. Според полицейската справка лек автомобил „Ауди“, управляван от 32-годишния Димитър Тодоров, започва изпреварване, навлязъл в лентата за насрещно движение, блъска се челно в движещ се по нея лек автомобил „Опел Вектра“ с 29-годишен водач, излиза вляво от пътното платно и се преобръща. Загиват шофьорът на аудито Димитър и 36-годишният мъж от Петрич, пътуващ в лекия автомобил „Опел Вектра“. С опасност за живота е пострадал водачът на лекия автомобил „Опел Вектра“, който е настанен за лечение в МБАЛ-Петрич.

Според КАТ причината за катастрофата е неправилната маневра за изпреварване и висока скорост. Димитър Славчев е в много тежко състояние. Роднините и близките му не спират да се молят за неговото оцеляване и чакат вести в двора на болницата. Според тях той тръгнал с колата си “Опел Вектра” заедно с 36-годишния Руслан Янакиев, на когото трябвало да я продаде. Двамата имали уговорка да изпробват колата преди покупко-продажбата. Катастрофата става малко след жп прелеза, при която опел и ауди буквално се врязаха един в друг на прав участък.

Загиналият Митко има оранжерии в селото.