Започваме с успокоението, казано лично от Йохан Зейц, че взетото решение може да отнеме десетилетия. „Това, което правим, е да прославяме миналото си, но в същото време развиваме марката“, казва той. – Това е естествена еволюция, която трябваше да се случи“.

По-рано представители на компанията решиха да отделят електрическите мотоциклети в отделна марка, наречена LiveWire. Под тази марка беше пуснат и първото двуколесно LiveWire S2 Del Mar.

Засега Зейц вижда този ход като междинна стъпка и твърди, че пълната електрификация на мотоциклетите Harley-Davidson е неизбежна. Компанията обаче не се ангажира с ясни срокове за преминаване към електричество, осъзнавайки, че част от клиентите ѝ са почитатели на класическите модели с ДВГ.

„Насочваме се към различни потребителски профили – има традиционни клиенти, но има и съвременни потребители, които обичат промяната, но винаги са мечтали за мотоциклет от нашата марка “, продължи той. “В крайна слетка обаче нашите мотоциклети ще станат електрически.”/ fakti.bg