46-годишният шофьор на товарен автомобил, който бе арестуван във вторник на ГКПП-Илинден да пренася канабис за 200 хил. лв. призна вината си пред магистратите.

Окръжният съд в Благоевград му определи постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, като определението може да се обжалва.

“Знам какво направих, но имам две деца”, каза пред съда Атанас Крънчев от гоцеделчевското село Мосомище. Той отглеждал децата си сам, жена му с третото по-голямо дете живеели в чужбина.

Във вторник около 15 ч, на трасе “Входящи автомобили” на ГКПП – Илинден, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи домакинска хартия, пише “24 часа”.

Гранични и митнически служители извършили съвместна проверка, включително чрез сканиране с мобилно рентгеново устройство. Констатирано е, че в единия от резервоарите за гориво се превозват найлонови пакети. При последвалата физическа проверка е установено, че същите са 37 на брой, от които 36 пакета с бруто тегло 45,903 кг. съдържат канабис и 1 пакет с бруто тегло 2,508 кг. съдържа хашиш.

Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на около 200 000 лева. Шофьорът е привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на високорискови наркотични вещества.

В случай на жалба или протест заседанието е насрочено за 23 март от 10:00 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here