Шофьор удари и влачи полицай на бензиностанция

Полицай и охранител бяха ударени и влачени от автомобил на бензиностанция в Будапеща. Случаят е от септември и е записан от охранителните камери. Полицаят е искал да види шофьорската книжка на водача на червения автомобил от видеото, но той скача в колата и потегля, предаде bTV.

Охранителят пада, а полицаят се опитва да се задържи за вратата. Влачен е няколко метра, след което пада. Мъжът е задържан няколко дни по-късно. Оказва се, че е отишъл в Будапеща с чужд автомобил. Имал е и предишни присъди за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. В допълнение не е има шофьорска книжка, тъй като е изтекла преди две години. Месец след случилото се той е изправен пред съда. В заключителните си думи се извинява за случилото се, обещава, че няма да се повтори и моли съда да вземе под внимание това, че има две малки деца.

Той е осъден на година и шест месеца затвор, в следващите три години няма да има право да заема публична длъжност, а за следващите пет години се отнема възможността му да управлява превозно средство. Присъдата му може да бъде обжалвана.

Снимка – Hu RTLklub