ЮЗУ проф. Атанас Попов от Благоевград: Министър Каракачанов е играл кючеци с Цветан Василев, излъга, че няма бизнес

Атанас Попов

Бизнес на новия министър на отбраната са имотите на историческата ВМРО, твърди преподавателят

 

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е пял и играл кючеци заедно със злополучния банкер Цветан Василев по сватби и кръщенета, обяви в свой коментар ЮЗУ професорът Атанас Попов от Благоевград. Ето какво заяви още той в социалната мрежа: “Онези безумци, които сега се радват на потомствения агент на Държавна сигурност Каракачанов и управляват заедно с него, имат къса памет.

Цветан ВасилевСамият агент Иван признава, че седемнадесетгодишното му приятелство с Цветан Василев е създадено по “сватби и кръщенета”, където двамата са играли кючеци и пеели македонски песни.

Eто признанието на потомствения агент Красимир Каракачанов, който цели двадесет и пет години се храни с лъжата, че е възстановил историческата ВМРО. Понеже неговите лъжи са много тлъсти, затова се угои и надебеля още в комсомолските му години, когато Пенчо Кубадински го препоръча да бъде внедрен на „Пиротска” 5 като “баш войвода” от квотата на Държавна сигурност”, пише в поста си ЮЗУ преподавателят Атанас Попов и прилага към написаното следното изявление на Каракачанов:

Красимир Каракачанов„Ние сме били заедно по сватби, по кръщенета. В периода от 1998 г. насам съм се виждал с него сигурно сто пъти поне. Нямам бизнес. Ние сме имали малко по-различно отношение, сега да не влизам в такива подробности семейно-лични, нито съм теглил кредити, нито съм депозирал пари, нито аз, нито който и да е член от семейството ми, имам предвид братовчеди, братовчедки и т.н. Човек прави срещи там, където може да ги направи, защото пък по кафенетата е малко по-различно. Ходил съм да ходатайствам за много хора – да им се помогне за нещо – търсят работа, с някакви контакти, лични услуги, помагал съм на едно издателство да издава книги”, обясни Каракачанов.

Попов обаче продължава: „Нямал бизнес, казва агент Иван. Нито пък е теглил кредит. И това излъга. Негов тлъст бизнес са имотите на историческата ВМРО и страдалците от Вардарска и Егейска Македония, които са в частната му Фондация ВМРО. Скоро излезе публикация и за страхотния бизнес на негови протежета в Македония, свързан с даване на български паспорти. Е, няма как и този бизнес да става без негово знание и участие. Интересно. Сърбите бранят Цветан Василев като свой човек. Нека да не забравяме, че и Каракачанов има в Сърбия “свой човек”. Това е ултранационалистът Шешел, с когото агент Иван е “стар приятел”. Сигурно и с него е бил заедно там “по сватби и кръщенета”, където са пели заедно македонски и сръбски песни. Брей, какво чудо голямо, което не знам къде го има в друга държава? Кое е то? Е, как кое? Такъв купонджия няма в никоя друга страна, където да е вицепремиер по сигурността и обществения ред и министър на отбраната”, заяви още Атанас Попов.