Яне Янев

Яне Янев е подал сигнал към все още несформираната етична комисия на ГЕРБ. “Сигналът е за почти цялата работа на общинските съветници на Сандански през последните 4 години. Първият сигнал е свързан с разрешение за строеж на водопровод с минерална вода на Александър Манолев, братът на кмета и негов съсед. Те получават разрешение и заповед от кмета за един ден”, каза лидерът на РЗС пред БТВ.

“Водопроводът е абсолютно законен. Тази постъпка е и законна, и морална. Не само един хотел ще се възползва от тази минерална вода, а и много други. Няма конфликт на интереси”, отвърна кметът на община Сандански Кирил Котев.

“Това, че Борисов обяви на конгреса, че иска да се бори с феодализма по места, ме кара наистина да имам надежда”, допълни Яне Янев. “Свещеници ми казаха, че кметът е направил освещаване на басейна в началото на годината, а разрешението е издадено преди 2 седмици”, каза още той.

Кирил Котев

“Разрешението за водоползване се издава преди разрешението за строеж. Етичната комисия ще дойде и прецени. Това не е първият хотел в България с минерална вода”, отговори кметът.

“Истинският кмет на Сандански не е Котев, а Манолев. Вижда се, че го защитаваше и за къщата за гости, и за джакузито му. Подал съм и други сигнали за работата в Сандански”, завърши Янев.

„Над 10 сигнала се проверяват от ГЕРБ. И не само в Банско и Сандански. Сигналите са конкретни и зад тях стоят лица с техните имена. В етичната комисия ще се приемат и анонимни сигнали”, заяви от своя страна Томислав Дончев и обясни, че етичната комисия на ГЕРБ няма да замени работата на разследващите органи.