Ято абитуриенти отлетя от Механото в Дупница

Ученици и учители извиха хоро на изпроводяк

Като мъниста от броеница се отрониха последните 5 години, в които абитуриентите на ПГ „ Акад. Сергей П. Корольов ” (наричано Механото) в Дупница пораснаха под грижите на своите учители. На 13 май за последен път те чуха училищния звънец и благодариха на своите преподаватели за обичта, съветите и безсънните нощи. На вълнуващо тържество училищното семейство изпрати 94-ия випуск зрелостници – Випуск 2022.

В приветственото слово директорът на гимназията инж. Елена Костадинова пожела на дванайсетокласниците преди всичко здраве, успехи и лично щастие. Посланието й развълнува абитуриентите с мъдрите съвети за срещата им с живота. „ Вие, зрелостници, имате устрема, порива и енергията на съзидатели! Където и да отидете, носете спомена за любимото училище! Не се примирявайте с малкото, с посредственото! Посрещайте достойно предизвикателствата! Никога не правете компромис със себе си, със съвестта си и с професията си! Давайте най-доброто от себе си, защото от това се нуждаем всички ние! Превърнете младостта си в двигател на живота ви! Бъдете достойни и честни граждани на света, бъдете креативни, търсещи и прекрасни професионалисти! Обичайте професията си и един ден тя ще ви отвърне с благодарност!”

На тържеството бяха наградени номинираните за „Учител на годината” преподаватели – инж. Ирена Величкова, Биляна Маринова и Веска Бориславова. За „ Випуск на годината” бяха обявени учениците от десетите класове и класните им ръководители получиха грамоти.

По стара училищна традиция с цветя и сълзи дванайсетокласниците се сбогуваха със своите учители и в знак на обич и благодарност подариха на всеки плакет за спомен от Випуск -2022. Класните ръководители на абитуриентите също бяха подготвили мила изненада за своите възпитаници. Спазена бе и дългогодишната традиция за снимка на зрелостниците и учителите пред дървото на випуска. На изпроводяк в двора на училището ученици и учители извиха кръшно българско хоро, обагрено от цветовете на пъстри димки и празнични конфети.