Яхиново вече си има кметство за 100 000 лв., Софка Скоклева дари кмета Методи Чимев с лековита вода и със знамето на селото

  • Градоначалникът официално връчи документите и икона на св. Иван Рилски на Софка Скоклева

От днес село Яхиново официално има свое кметство. Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев официално връчи документите на кметицата Софка Скоклева, както и икона на закрилника Свети Иван Рилски.

Жителите на селото се бяха подготвили с минитържество и кратка музикална програма от местната певческа група. “Кметът беше обещал, че проблемът, който е от много години за нас като село ще бъде разрешен. Ремонтите се налагаше да си ги правим сами-кметството и Общината.

Вече мислим за ремонтирането му по някоя европейска програма. Служители от Общината вече идваха да правят оглед. Сега имаме възможност да ремонтираме помещенията, за да може хората от селото да се събират за различни мероприятия. През пролетта възстановяваме дейностите и по изграждането клуба на селото, който е в съседство. Няма да крия, много съм горда и щастлива, че получихме “, не криеше емоцията си Скоклева. Тя дари кмета със знамето на Яхиново, както и с вода от лековития извор на селото.

“Вариант сме разработвали и с построяването на нова сграда, което обаче беше свързано с повече разходи и много време. В крайна сметка успяхме да постигнем договорка и да откупим сградата. Официално покупко-продажбата е факт, и жителите на село Яхиново са вече собственици. Общината, разбира се, ще продължи да помага”,лаконичен бе инж.Чимев. За сградата, Община Дупница брои 100 000 лева.